Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 16 mrt - corona

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

14 aug | Acclimatisatie

 

 

 

 

19 juli | on Track to Tokyo!

 

 

 

 

13 juni | Hattrick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

Corona-crisis raakt iedereen

De drastische maatregelen die worden genomen in een poging het corona-virus in te dammen, hebben grote gevolgen. Ook voor sporters. Sanne’s geplande kürpremière afgelopen donderdag op Indoor Brabant moest worden afgeblazen. “Super vervelend natuurlijk. We hebben hier zo naartoe gewerkt en veel mensen zouden naar Den Bosch komen om erbij te zijn. Maar inmiddels is duidelijk hoe ernstig de situatie is, en dat helpt te relativeren. Die première, die komt later wel.”

Het allerbelangrijkste devies is nu om thuis te blijven. Toch verandert er door de virusuitbraak voor Sanne’s dagindeling niet veel, vertelt ze. “Ik kan de paarden thuis verzorgen en trainen, zij merken hier eigenlijk niets van. Het trainen staat wel even op een wat lager pitje, want voorlopig zijn er geen wedstrijden. We doen lekker basiswerk en maken wat extra bosritjes. Mijn krachttraining doe ik nu thuis. Ik heb wat materialen in de logeerkamer, zoals wat dumbells, een TRX en elastieken. Via een videoverbinding kijkt mijn trainer mee. Conditietraining kan gewoon op de racefiets, die op een standaard staat. Dat deed ik in de winter sowieso al. En voorlopig lessen we niet bij Emmelie, maar ook haar stuur ik af en toe een filmpje. Zo houdt ze toch een oogje in het zeil.”

Onzekerheid
Ideaal is het niet, geeft ze toe. Maar het grootste ongemak schuilt ergens anders in. “De onzekerheid kost veel energie. We weten niet hoe de komende weken, maanden eruit gaan zien. Zelfs of de Spelen doorgaan, is nu onzeker. Het is gewoon nog te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen. Dat is lastig. Tokyo is al jaren onze stip aan de horizon, het doel om naartoe te werken. Maar tegelijk besef ik me dat mijn zorgen peanuts zijn vergeleken met de ellende die anderen nu treft. Patiënten vechten voor hun leven, zorgmedewerkers doen alles wat ze kunnen om hen te helpen. Talloze anderen houden onze maatschappij nu draaiende, ondernemers zien enorme verliezen tegemoet.”

Blijf gewoon thuis
Positief is ze over de berichtgeving voor sporters. “NOC*NSF stuurt regelmatig nieuwsbrieven en geeft daarin concrete informatie en tips. Als lid van de AtletenCommissie krijg ik steeds updates en zo weet ik dat er met man en macht gewerkt wordt aan goede communicatie maar ook aan oplossingen voor bijvoorbeeld gesloten trainingsfaciliteiten en kwalificatietrajecten die in de war worden geschopt.” In alle narigheid ziet Sanne ook mooie dingen ontstaan. Er zijn mensen die hulp aanbieden met boodschappen doen, bloemen en spandoeken voor ziekenhuispersoneel en muziek die klinkt vanaf balkons. "Nu komt het aan op saamhorigheid, creativiteit en veerkacht. We moeten er toch het beste van zien te maken."

Sanne’s advies om met deze situatie om te gaan is vooral een herhaling van wat de instanties met klem aanraden. “Blijf thuis. Hou je huis virusvrij. Doe je dat niet, dan kan dat een ander zijn leven kosten, zo heftig is het nu. Natuurlijk let je enorm op je hygiëne en koop je in de winkels alleen wat je nodig hebt. En wees verder een beetje lief. Deze uitbraak raakt iedereen, en we proberen allemaal te doen wat goed is. Oordeel niet te snel, maar bied hulp en probeer begripvol te zijn. En omdat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen: volg de adviezen van de specialisten op. Voor nu betekent dat: blijf vooral thuis!”

Copyright 2011 | SanneVoets.com