Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 19 juli - geweldige afsluiting NK

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

26 april | Prachtige start

 

 

 

28 mrt | Let's go!

 

 

 

28 feb | Eigen keuzes

 

 

 

22 feb  | Nieuw seizoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

19 juli - Geweldige NK-afsluiting

Tot vrijdag was het nog twijfelachtig of Sanne mee zou kunnen doen aan het NK Para Dressuur in Ermelo vanwege haar luchtweginfectie. Ze was donderdag al met groom Bryher en beide paarden naar Ermelo gegaan in de hoop dat ze zou kunnen rijden. "De longontsteking is onder controle, de antibiotica hebben goed gewerkt. Maar ik merk dat mijn lichaam een flinke klap heeft gehad door deze infectie. Mijn ribben doen erg zeer door het wekenlange hevige hoesten en vooral bij inspanning kost ademhalen moeite. Daarbij heb ik ontzettend weinig energie, wat heel frustrerend is als je graag wil trainen," vertelt Sanne. 

"Vrijdagmorgen werd ik met ontzettend veel pijn in mijn zij wakker. Elke inademing voelt dan alsof er een mes tussen je ribben wordt gestoken. Gelukkig konden we laat uitchecken bij ons B&B en kon ik met pijnstillers terug naar bed, in de hoop dat de pijn zou afnemen. Dat deed het gelukkig wel, en overag heb ik me rustig gehouden. Vedet moest als eerste de baan in en we besloten het gewoon te proberen. Met losrijden deed hij super zijn best maar ik was niet fit genoeg voor een topproef. In de baan ging ik voor safe en netjes, en dat lukte heel goed. Vedet bleef super zijn best doen en maakte geen enkele fout. De score van 69% was dan ook zeker niet teveel. Bryher heeft Zoya nog opgezadeld en ik heb echt nog geprobeerd haar ook te rijden, maar na een rondje in draf was wel duidelijk dat dat echt te veel zou zijn. Ik heb me afgemeld en we zijn naar huis gegaan."

De dag erna bracht Sanne vrijwel helemaal in bed door. "Ik was echt kapot van de dag ervoor. Zo lastig als je van alles wil maar je lijf niet meewerkt!" Wel besloot ik, dat nu de druk om te presteren weg was (door de lage score van vrijdag zou een podiumplek er niet meer in zitten), dat ik toch graag de kür zou rijden zondag. Ik sprak met mezelf af dat als ik me goed genoeg zou voelen bij het wakker worden, ik voor mijn plezier toch naar Ermelo zou gaan. En zo ging het. Ik voelde me best goed en ondanks de stromende regen liep Vedet als een tierelier. Emmelie kwam helpen bij het losrijden en zette ons allebei nog een beetje meer op scherp, wat resulteerde in een geweldige kür. Ik denk de beste die ik ooit gereden heb! De hoofdjury, die ook juryvoorzitter zal zijn tijdens de Spelen in Rio, plaatste ons ruim op kop met net geen 80%. Haar complimenten raakten me. Door een jurylid, die op vrijdag ook al had gejureerd, pakten we in het overall-klassement net geen brons maar we waren voor het vijfde jaar op rij de beste combinatie van grade 3. De verniewde opzet is ronduit discutabel en naar mijn idee onhandig, onduidelijk en niet helemaal eerlijk, maar de organisatie en loactie waren geweldig voor elkaar. Bovendien heb ik zeker op zondag ontzettend genoten van mijn kampioen Vedet!"

Na afloop van het NK werd bekend dat Sanne zich met Vedet Pb NOP uiteraard weer heeft geselecteerd voor het Nederlandse team tijdens het EK in Deauville. Dat zal plaatsvinden in september.

 

Copyright 2011 | SanneVoets.com