Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 26 september - Kick-off PS 2012 Papendal

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

24 dec | RS2 Dressage behoudt Demantur

 

 

 

25 sept | Driemaal GOUD!!

 

 

 

29 juli | Weer Kampioen!

 

 

 

27 juni | Prijs na prijs

 

 

 

 

 

  

    

 

 

26 september - Kick-off PS 2012 Papendal

Alle sporters die kan smaken op uitzending naar de Paralympische Spelen volgend jaar waren vandaag met hun begeleiders en coaches uitgenodigd op sportcentrum Papendal. Daar vond de kick-off plaats van het driedelige programma Ready, Steady, Go! van het NOC*NSF. Voorzitter André Bolhuis heette het gezelschap welkom en benadrukte nog eens in hoeverre de voorbereidig op en deelname aan de Spelen je leven kunnen verrijken. André Cats, chef de mission vande PS 2012, liet een mooi filmpje zien met een prachtige 3D-impressie van de Olympic Venues en beelden die hij eerder deze maand maakte toen hij de verschillende stadions en het Olympisch dorp bezocht. Later drukte hij alle aanwezigen nog eens op het hart hoe belangrijk de juiste voorbereiding is. Ook paralympische sporters anno nu kunnen niet alleen meer leunen op hun potentie, ze moeten ook zorgen dat ze zo min mogelijk aan het toeval overlaten. Cats: “Misschien heeft je tegenstander meer potentie, maar bij een prestatie komt meer kijken. Jouw voorbereiding en planning kunnen beter zijn of je kunt beter omgaan met de Paralympische hectiek. Alles draait om de kwaliteit van je voorbereiding. Maak in dit jaar voor de Spelen duidelijke keuzes, leg de lat niet te laag en zorg dat je alles hebt doordacht en voor elke situatie een plan hebt. Dat geldt uiteraard voor je wedstrijdtactiek, maar ook voor wat je met de hectiek van de Spelen doet, met wachttijden, beveiliging, pers, familie en noodsituaties thuis. Verwacht het onverwachte en bedenk hoe je daarmee om zult gaan.”

 

Foto: Mathilde Dusol, www.nocnsf.nl

Winnaar van Olympisch goud bij het openwaterzwemmen en sportman van het jaar 2008 Maarten van der Weijden hield nog een inspirerende speech over je terug in de race vechten na zware tegenslag. En hoewel we allemaal de afloop van zijn Olympische race in Bejing 2008 kennen, was de zaal muisstil toen Maarten vertelde hoe hij die laatste meters beleefde. Een daverend applaus na afloop was zijn terechte deel.

Na de lunch bestond het programma uit enkele informatieve workshops en praktische zaken. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner dat werd opgeluisterd door een muzikaal optreden.

Copyright 2011 | SanneVoets.com