Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 27 juni - Prijs na prijs

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

14 aug | Acclimatisatie

 

 

 

 

19 juli | on Track to Tokyo!

 

 

 

 

13 juni | Hattrick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

27 juni - Prijs na prijs

De wedstrijden en daarmee de geplande piekmomenten van het tweede blok van onze periodisering zitten erop. En dat was niet zonder succes! Aan het begin van de maand reden we een nationale para dressuurwedstrijd in Meerlo. Daar gooiden Demantur N.O.P. en ik hoge ogen: we wonnen beide proeven met scores van maar liefst 74,6 en 75,1%. Dat was met afstand de hoogste dagscore en dus een prima opsteker! Een week later startten we in de Lichte Tour, tussen de valide ruiters op een prachtig concours bij Hoeve de Grient in Etten Leur. Ook daar wisten we ons op het podium te rijden en wonnen we de derde prijs.

Foto's: Digishots

Zo bouwden we mooi toe naar het CHIO van Rotterdam, dat dit jaar haar 70e editie vierde. Het is het grootste paardensportevenement van ons land en behalve springen en dressuur op internationaal topniveau wordt er al enkele jaren een rubriek uitgeschreven voor para dressuur. Dit jaar was er ’s ochtends een kwalificatieproef. De vier beste combinaties mochten daarna de kür op muziek rijden. Demantur liep als een zonnetje en we reden onze beste proef tot nu toe. Met 76,6% bleek die ruimschoots goed voor de overwinning en dus mochten we later opnieuw opzadelen voor de kür! Ging de proef al buitengewoon goed, de kür was helemaal genieten. Wat is het bijzonder als álles samenvalt! Met maar liefst 80,188%, een nieuw PR voor ons, schreven we ook deze finale op onze naam. Een fantastisch gevoel op dit grootse evenement, dat bovendien volgend jaar de Europese Kampioenschappen voor springen, dressuur én para dressuur zal organiseren. Ter afsluiting van deze periode reden we gisteren op Outdoor Gelderland de laatste wedstrijd van de nationale competitie. Demantur blijkt er duidelijk meer plezier in te hebben als er veel publiek aanwezig is, zoals in Rotterdam. Helaas was de programmering op Outdoor Gelderland wat minder gunstig en viel de publieke belangstelling tegen. Het lukte helaas niet om weer zo’n topgevoel te krijgen als in Rotterdam, maar konden alsnog een goede kür neerzetten. Met bijna 77% grepen we net naast de zege, maar met een tweede prijs zijn we zeker ook tevreden.

  

Het volgende grote evenement waar we naartoe werken is het Nederlands Kampioenschap Dressuur eind juli in Ermelo. Daar zal de definitieve beslissing worden gemaakt wie Nederland mogen vertegenwoordigen op de WereldRuiterSpelen in september in Tryon, USA. Onze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen: we hebben dit seizoen alleen nog maar podiumplaatsen behaald en de resultaten laten een duidelijk stijgende lijn zien. We volgen nu dus opnieuw hetzelfde stramien en bouwen weer een korte rustperiode in, waarna we weer zorgvuldig toewerken naar het NK. Hopelijk lukt het ons die opgaande lijn vast te houden en ons daar in het team voor Tryon te rijden!

 

Copyright 2011 | SanneVoets.com