Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 28 feb - Eigen keuzes

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

14 aug | Acclimatisatie

 

 

 

 

19 juli | on Track to Tokyo!

 

 

 

 

13 juni | Hattrick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

28 februari - Eigen keuzes

Eigenlijk vond ik het niet eens zo erg dat er geen wedstrijden waren. Ik bleef thuis lekker doortrainen. Maar toen ik een uitnodiging kreeg om op concours te gaan, begon het toch even te kriebelen. De uitnodiging was voor een luxe wedstrijd in Qatar. Ik sloeg 'm af, om meerdere redenen. Alleen noodzakelijke reizen zijn momenteel toegestaan en hoewel topsport als uitzondering geldt, vind ik het nu niet oké om te vliegen. Deze reis en wedstrijd dragen niets bij aan onze weg naar goud in Tokyo. Ik zou het een verkeerd signaal vinden om in deze fragiele situatie toch te reizen. Al helemaal naar een controversieel land, met bovendien reële risico's voor Demantur van dien. Iedereen is natuurlijk vrij om die keuze voor zichzelf te maken, maar voor mij voelde het niet goed. Al vaker ging ik in de sport niet over de gebaande paden, maar koos mijn eigen weg. En juist dat bracht me tot waar ik nu sta.

Bovendien kwamen er andere opties op de wedstrijdkalender. Gewoon in Nederland. Afgelopen zaterdag reden Demantur en ik mee in Utrecht. Alles was strak georganiseerd volgens de corona-protocollen met onder meer een snelteststraat, looproutes en mondkapjes voor iedereen die niet op een paard zat. En het voelde goed om weer tussen de witte hekjes te rijden! Demantur, blij dat hij weer mee mocht, was fris. Gelukkig kon ik zijn spanning goed laten afvloeien. De proef verliep goed, met nog wat kleine foutjes. Met ruim 75% pakten we de overwinning. Een prachtige comeback na lange tijd zonder competitie. En voor mij toch ook de bevestiging dat onze route naar Tokyo niet via Qatar loopt.

De komende tijd bouwen we met beleid verder op met andere wedstrijden, trainingen en hopelijk steeds grotere evenementen. Met die finale straks in Tokyo als grootste doel. Wij hebben er zin in!

Copyright 2011 | SanneVoets.com