Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 28 maart - Dhr. Reuzenaar

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

14 aug | Acclimatisatie

 

 

 

 

19 juli | on Track to Tokyo!

 

 

 

 

13 juni | Hattrick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

28 maart - Dhr. Reuzenaar overleden

Gisteren is, geheel onverwacht, Tom Reuzenaar overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Tom was de apetrotse en betrokken fokker en eigenaar van Demantur NOP. Hij was erbij toen we in Rio het goud wonnen en ik geloof niet dat ik iemand ooit zó trots heb zien stralen. Ook afgelopen jaar was hij met zijn vrouw en hun lieve kleindochter Lieke in Göteborg toen we de titel wonnen en konden we de feestvreugde delen. Pas nog, op Indoor Brabant, hadden we het over de WEG dit jaar en dat hij daar zeker weer bij wilde zijn.

Demantur was uit zijn stal zeker niet zijn enige trots. Tom was eigenaar van meerdere Lichte Tourpaarden, zoals Concerto die hij ook zelf fokte en die door Renee Zomers wordt uitgebracht, en zelfs een paard dat startgerechtigd is in de Grand Prix: Wise Guy onder het zadel van Miranda Hoezen van der Pas. Ook verschillende jonge paarden zetten al hun eerste succesvolle passen op de ladder van sportief succes, onder meer bij Femke Voet. En meerdere van zijn fokproducten schopten het ver op de KWPN-hengstenkeuring, afgelopen februari nog liep zijn Knight in Den Bosch, maar de absolute topper op dit gebied was de springhengst Envoy, die zijn dekbrevet in 2012 ontving.

De wereld verliest met Toms overlijden een markante, eigenzinnige paardenman, maar dat niet alleen. Hij was ook een bevlogen ondernemer en echte familieman. Sprak hij over zijn kinderen en kleinkinderen, dan kwam er automatisch een trotse lach op zijn gezicht. Op eigen kracht zette hij zijn onderneming op die in de loop der jaren groter en groter werd. Hard werken, niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan en altijd met het doel voor ogen: zo ging hij aan de slag. Die nuchtere werkersmentaliteit maakte dat mensen wisten wat ze aan hem hadden.

Ik ben ontzettend dankbaar dat Tom mij de kans heeft gegeven met Demantur aan de slag te gaan, me het vertrouwen schonk om na Rio door te gaan richting Tokyo en dat we de vele successen met elkaar hebben kunnen delen. Ik wens zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe die nodig zal zijn om dit immense verlies een plaatsje te geven.

Copyright 2011 | SanneVoets.com