Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 30 aug - Dankbaar

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

31 dec | Arrigato

 

 

 

25 nov | Nominaties

 

 

 

1 okt | Aftermovie

 

 

 

30 aug | Dankbaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

30 augustus - Dankbaar

Op je allerbest zijn op dat ene, grote moment... Dat is waar het op de Spelen allemaal om draait! 

Het lukte ons om het hoofd koel te houden ondanks de immense druk op onze schouders. Demantur was binnen drie dagen, precies zoals verwacht, weer volledig geacclimatiseerd en in combinatie met onze koelings- en hersteltechnieken pakte hij het fantastisch op. Het leverde in de trainingen al een fantastisch gevoel op, maar op de eerste wedstrijddag kwamen daar, voor mij, toch de zenuwen. Wat nu als het niet lukt? Het is wel de goede keuzes gemaakt? Kan ik het wel?

Eenmaal in voorbereiding op de proef zakte de spanning en diende de goede focus zich aan. Wat ook hielp is dat Dem zich geweldig liet zien en Kate, samen met het team van grooms, ons super hielpen. De gevoelstemperatuur van 44 graden konden we goed handelen na alle intensieve voorbereidingen. Het lukte me om Dem te laten shinen in de ring en met een ruime voorsprong wonnen we het goud in de individuele proef. Daarna volgden een stapdag om te herstellen en een dag lichte training. 

In de landenwedstrijd lag alle druk op onze rit: we wisten welke score we moesten halen voor teamgoud. En dat was niet mals... En Dem danste door de ring als nooit tevoren. Hij was zo ontspannen en toch scherp. Alle oefeningen kwamen prachtig uit de verf en vielen mooi samen met de speciaal gemaakte muziek door HAEVN en Joost Peters, waarin de Olympische 'holy ground' wordt bezongen. Een nieuw wereldrecord van 78,20% was ons deel, de hoogste dagscore. Samen met de scores van de andere Nederlanders bleek het goed voor teamzilver, maar met een dikke gouden rand.

Een dag later stond ons de kürfinale te wachten. In de magische Japanse arena ontstond een waar sprookje toen de muziek van HAEVN door de boxen klonk en Demantur, lichtvoetig en toch vol power, door de oefeningen danste. Kippenvel, ondanks de temperatuur van 38 graden! Na een uitgebreide koelsessie bleek onze 82,05%, opnieuw een Wereldrecord, goed voor onze tweede gouden medaille. 

Ik ben ongelooflijk dankbaar voor alle support in Tokyo, maar zeker ook thuis. Dankzij TeamSV waren wij in staat om zo te presteren en opnieuw drie schitterende medailles te winnen. We gaan ze binnenkort samen vieren!

 

Copyright 2011 | SanneVoets.com