Sanne Voets
    U bent hier: Nieuws » 6 jan - Nieuw

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

14 aug | Acclimatisatie

 

 

 

 

19 juli | on Track to Tokyo!

 

 

 

 

13 juni | Hattrick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    

 

 

6 januari - Nieuw!

We zijn al enige dagen onderweg in 2018, het nieuwe jaar. Met volop nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen, nieuwe ideeën en nieuwe plannen. Een mooie tijd om vast vooruit te blikken, want een klein beetje weten we al hoe dit jaar eruit zal gaan zien.

Lichte Tour
Momenteel bevinden we ons midden in het indoorseizoen, waarin ik Demantur uitbreng in reguliere dressuurwedstrijden op Lichte Tour-niveau. Komende maand zal duidelijk worden of we ons plaatsen voor deelname aan de nationale indoorkampioenschappen in deze klasse. Tussen de valide ruiters dus! We staan op dit moment 17e in de tussenstand (van de meer dan 100 combinaties), maar de laatste selectiewedstrijd zal van doorslaggevend belang zijn voor de definitieve afvaardiging van 20 combinaties. 

Para Dressuur Trophy
Ook de nationale para dressuurcompetitie is van start gegaan, vlak voor Kerst in Hellendoorn. Witte Van Moort heeft zich als sponsor aan de competitie verbonden voor de komende drie jaar, waarmee deze belangrijke wedstrijdreeks voor langere tijd gewaarborgd is. Op de eerste selectiewedstrijd werd ik met Demantur tweede en eerste, met de hoogste dagscore (ruim 75%). Dat betekent dat we ons rechtstreeks hebben gekwalificeerd voor deelname aan Jumping Amsterdam op vrijdag 26 januari. Daarna volgen nog een of twee selectiemomenten voor deelname aan Indoor Brabant. Voor mij een bijzondere thiuswedstrijd, waar ik ieder jaar naar uitkijk. In juni zal de finale worden verreden.

Outdoorseizoen
Met Indoor Brabant sluiten we traditiegetrouw het indoorseizoen af. Het outdoorseizoen is volledig gericht op de Wereldruiterspelen in Tryon (Amerika). Aan de hand van resultaten tijdens enkele zogenaamde observatiewedstrijden zal de Nederlandse selectie worden bepaald. Dat zijn dit jaar drie wedstrijden in eigen land. Ten eerste rijden we in Roosendaal op Den Goubergh van 17 tot en met 20 mei. Verder ben ik nauw betrokken bij de organisatie van een internationale wedstrijd bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg van 14 tot en met 17 juni. De laatste knopen met betrekking tit de definitieve selectie zullen worden doorgehakt op het NK Dressuur in Ermelo van 27 tot en met 29 juli. De WEG zelf zijn van 11 tot en met 23 september. Op dit moment ben ik regerend Nederlands, Europees, Wereld- en Paralympisch kampioen, dus een zekere druk rust er wel op mijn schouders. Als Wereldkampioen in de kür op muziek ben ik natuurlijk gebrand op het verdedigen van die titel! Maar de omstandigheden zijn pittig: zo'n lange reis is voor mij, maar ook voor mijn paard behoorlijk intensief en niet zonder risico's. Gelukkig hebben mijn team en ik inmiddels aardig wat ervaring met langere (vlieg)reizen en kunnen we ons goed voorbereiden.

Volg!
Voorbereidingen zijn natuurlijk sowieso van groot belang in het hele traject. De weg naar Tokio is vorig jaar ingezet en samen met al de experts die me helpen mijn ambities waar te maken, werk ik achter de schermen elke dag aan het fundament voor prolongatie van mijn Paralympische titel. Een inkijkje in dat traject krijgen? Check dan mijn social media accounts, bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Tot snel!

 

Copyright 2011 | SanneVoets.com