Sanne Voets
    U bent hier: Tryon2018

Volg Sanne voor het laatste nieuws en unieke beelden:

 

      

 

   

Headlines


 

 

24 dec | RS2 Dressage behoudt Demantur

 

 

 

25 sept | Driemaal GOUD!!

 

 

 

29 juli | Weer Kampioen!

 

 

 

27 juni | Prijs na prijs

 

 

 

 

 

  

    

 

 

 World Equestrian Games Tryon 2018  

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Wereldruiterspelen in Tryon. Zo lees je over de locatie, het transport van de paarden naar Amerika, het programma van de Spelen en van Sanne. Verder kom je te weten met wie Sanne in Amerika werkt en ten slotte vind je hier de links naar de live stream, startlijsten, uitslagen en de plek waar ze behind-the-scenes-beelden zal delen. 

 

Eens in de vier jaar organiseert de internationale paardensportbond een enorm evenement: de World Equestrian Games (WEG) oftwel de Wereld Ruiterspelen. De editie van 2018 wordt gehouden van 11 t/m 23 september in Tryon, North Carolina (USA). Acht paardensportdisciplines houden dan hun wereldkampioenschappen op één locatie. Het zijn dus eigenlijk een soort Olympische Spelen voor alleen de paardensport! 

De WEG worden sinds 1990 gehouden en de tweede editie van het event werd gehost door Nederland. Het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste paardensportevenement ter wereld. Komend jaar zullen combinaties uit 60 landen deelnemen. Liefst 3000 vrijwilligers zullen klaarstaan om alles in goede banen te leiden. Dat moet ook wel, want er worden 1500 paarden en 1000 ruiters verwacht. Een half miljoen bezoekers zullen hun favorieten gaan aanmoedigen. Er worden kampioenschappen gehouden in dressuur, eventing, springen, endurance, vierspannen, reining, voltige en ook de para dressuur. Dit jaar is het voor de derde keer dat de para dressuur een onderdeel van de Spelen vormt. In 2014 was Sanne er voor het eerst bij, met Vedet PB. Ze won toen individueel zilver, teamzilver en kürgoud! Ze heeft dus een titel te verdedigen dit jaar...

 

 Locatie

Het Tryon International Equestrian Centre is een unieke hippische accommodatie die pas in 2014 haar deuren opende. Over een oppervlakte van ruim 600 hectare, aan de zuidelijke grens van de staat North Carolina, is een majestueus centrum gebouwd. Honderden vaste stallen, 12 arena's, een complete golfbaan, meerdere restaurants en vaste winkels: het is een accommodatie die zijn weerga niet kent. 

Tryon heeft een rijke paardensportgeschiedenis, met name in de hunter- en springsport. 

 

Paarden in het vliegtuig
Het is een enorme operatie om alle paarden in Tryon te krijgen. Ze komen vanuit de hele wereld! Alle Europese paarden vliegen vanuit Luik naar Greenville in rechtstreekse cargovluchten. Dat zijn zo'n 550 paarden, dus je kunt je voorstellen dat het een geweldige uitdaging is om dat soepel en probleemloos te laten verlopen. Peden is de logistiek partner van de WEG en heeft gelukkig vaker met dit bijltje gehakt. De middag voor iedere vlucht arriveren de paarden in Luik, waar al het papierwerk gecontroleerd wordt en de bagage uitgeladen. Daarna mogen de paarden op stal, waar ze kunnen rusten tot ze in de vroege morgen in containers worden geladen. Demantur gaat zaterdag 8 september naar Luik en vliegt de volgende ochtend naar Amerika. 

Tijdens de vlucht worden de Nederlandse paarden verzorgd en gecontroleerd door teamdierenarts Brenda. Het vervoer dor de lucht is voor paarden niet oncomfortabel, het vervelendst voor ze is dat ze nauwelijks kunnen bewegen, met hun hoofd omhoog staan en natuurlijk toch spanning opbouwen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat ze voldoende vocht binnen krijgen en goed in de gaten worden gehouden. Tijdens lange transporten ligt de reisziekte shipping fever, een bacteriele longontsteking, namelijk altijd op de loer. Nauwkeurige monitoring en verzorging zijn dus geen overbodige luxe!

Als de paarden eenmaal zijn geland, worden ze direct uit de containers in vrachtwagens geleid. Die brengen de paarden naar de wedstrijdaccommodatie, waar ze naar speciale quarataine-stallen worden gebracht. Daar moeten ze 42 uur blijven en worden ze uitvoerig gecontroleerd. Deze maatregel is bedoeld om eventueel zieke paarden snel te kunnen behandelen en te voorkomen dat er paarden met een overdraagbare ziekte in de wedstrijdstallen komen, waar ze andere paarden kunnen besmetten. Na de quarantaine mogen de paarden door hun eigen grooms worden opgehaald en naar de wedstrijdstallen gebracht. Voor Demantur is dat dinsdag 11 september aan het einde van de middag. 

Benieuwd naar beelden van de aankomst in Luik en van de vlucht voor de paarden? FEI.tv maakte onderstaande reportage met exclusieve beelden:

 

Programma
Het programma van de Wereldruiterspelen ziet er als volgt uit (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Voor Sanne geldt:

Maandag 17 september vet check
Dinsdag 18 september Individual Test
Donderdag 20 september Team Test
Zaterdag 22 september Freestyle

 

 

In alle drie de onderdelen zijn medailles te winnen. Op de eerste en laatste dag wordt het klassement opgemaakt uit individuele starters. De uitslag van de Landenwedstrijd wordt bepaald over de drie beste resultaten per land in de Team Test, die dit jaar voor het eerst op muziek verreden zal worden.

Team Sanne
Net als op andere meerdagse wedstrijden wordt Demantur tijdens de WEG op en top verzorgd door groom Bryher Horgan. Sanne en Demantur worden in Amerika verder begeleid door hun vaste trainer Emmelie Scholtens, zelf lid van de Nederlanse dressuurploeg in Tryon. Ook privédierenarts Jef Desmedt is in Tryon aanwezig, als begeleider van het Belgische eventingteam. De eigenaren van Demantur, de familie Reuzenaar, komen hun toppaard ook zelf aanmoedigen. Al met al een prachtig team dat ter plaatse voor optimale voorbereidingen gaat zorgen. Daarnaast kan Sanne als lid van TeamNL terugvallen op de staf van de KNHS, met onder meer een arts, fysiotherapeut en hoefsmid. 

 

 

Sanne en de WEG volgen

Alle wedstrijden worden live gestreamd via de (betaalde) abonnementsdienst van de FEI.
Startlijsten kun je hier vinden, resultaten op deze pagina.
Sanne plaatst via haar sociale media-kanalen regelmatig leuke updates over de belevenissen in Amerika. Wil je haar volgen? Meld je dan vooral aan op haar Facebookgroep of stuur haar een berichtje met daarin je mobiele nummer. Via Whatsapp krijg je dan de laatste nieuwtjes en herinneringen als de wedstrijden beginnen!

 

Copyright 2011 | SanneVoets.com