top of page
Sanne
SanneVoets10112020ZA069_edited.jpg
Multi-dressuurkampioene
                        met een missie

De paardensport is mijn grote passie en sinds 2011 ben ik een vaste waarde in het nationale team op internationale kampioenschappen. Ik werd acht maal Nederlands kampioen, vijf keer Europees kampioen, viermaal Wereldkampioen en ook Paralympisch kampioen in 2016 in het koningsnummer de kür op muziek. Op de uitgestelde Spelen van Tokyo2020 wonnen we dubbel individueel goud, zilver met TeamNL en braken twee wereldrecords. In de reguliere dressuur kom ik daarnaast uit op Zware Tourniveau met mijn beste maatje Demantur RS2 N.O.P. 

Ik zie in onze sport dat er nog veel beter kan, maar ook dat bijna alle eigenaren en ruiters het allerbeste met hun paard voor hebben. Daarom deel ik graag mijn ervaringen in de internationale sport met een groter publiek. In mijn blog geef ik uitleg en tips en zo hoop ik bij te kunnen dragen aan een vergroot paardenwelzijn in Nederland.

Meer

"Alleen ga je snel, samen kom je verder."

"Ik geloof in de kracht van samen. Want uiteindelijk gaat het niet om je bestemming, en zelfs niet om de weg ernaartoe. Het belangrijkste is je gezelschap met wie je die reis mag maken!"

Sanne

Paarden

Paarden
Demantur RS2 N.O.P. door Digishots

Demantur RS2 N.O.P.

Een grote, vriendelijke vos met ontzettend veel kwaliteit en een klein hartje: dat is Demantur. Sinds eind 2015 staat de ruin bij Sanne op stal. Dat er direct een klik was tussen de twee, is niet echt de juiste omschrijving. “Bij het uitproberen lag ik binnen een paar seconden weer in het zand,” vertelt Sanne lachend. “Dem was heel paniekerig en kon ontzettend heftig reageren.”

 

Met veel rust bouwden de twee vertrouwen op en zijn fysieke ontwikkeling nam daarmee ook een vlucht. Hij imponeert met zijn elastische voorkomen en altijd bergopwaarts gaande bewegingen. Demantur won op ieder internationaal kampioenschap, waar hij aan de start verscheen, ten minste eenmaal goud. In de reguliere dressuur is Sanne met deze topatleet startgerechtigd in de Grand Prix.

Naam Demantur RS2 N.O.P.

Afstamming Vivaldi keur x keur sport v. Elcaro

Eigenaar RS2 Dressage Center de Horst

Geboren 2008

Hoogte 1,78m

Geslacht ruin

SanneVoets02032022ZA-38.jpg

Flinstone

'Flin' is altijd vrolijk, onwijs knap en onvoorstelbaar lief. Hij en Demantur zijn dikke maatjes en kunnen urenlang staan kriebelen in de wei. Onder het zadel is hij alert maar betrouwbaar. Hij valt op door zijn kwaliteitsvolle stap en lichtvoetige manier van draven. Behalve dressuurwerk is deze ruin dol op bosritten en hij gaat dan ook regelmatig mee de Berghemse bossen in. Flinstone is een twaalfjarige nakomeling van de Duitse hengst Spinoza (vv Show Star). 

Naam Flinstone

Afstamming Spinoza

Eigenaar Sanne Voets

Geboren 2010

Hoogte 1,66m

Geslacht ruin

Vedet PB (2002 - 2020)

Naam Vedet PB

Afstamming Florestan I x Korenda v. Cocktail

Eigenaar Sanne Voets

Geboren 2002

Hoogte 1,68m

Geslacht ruin

Vedet was een nakomeling van de Duitse topvererver Florestan I, vader van vele succesvolle dressuurpaarden tot en met Grand Prix-niveau en goedgekeurde dekhengsten. Vedet was een luxe paard met een mooi front en enorm charisma. Sanne was al weg van hem toen ze hem als driejarige voor het eerst zag en ziet hem nog altijd als een bijzonder paard. "Hij was een echt alphamannetje en eiste alle aandacht op. Hij heeft me ontzettend veel geleerd, over paarden, over hem en ook over mezelf. Ik heb veel aan hem te danken en het afscheid viel me dan ook zwaar, maar ik denk vooral met dankbaarheid en liefde terug aan Vedet."

DSC_8035.JPG
TeamSV

TeamSV

5af9d722-5506-4d9f-9841-392d37570826.jpg

Sanne's successen zijn het resultaat van toewijding, moed én een fantastisch team dat ze om zich heen heeft verzameld. Dat team bestaat uit sponsors, suppliers en supporters. Van hoefsmid tot dierenarts, van trainer tot sponsor: iedere schakel is onmisbaar! Iedereen brengt zijn eigen, unieke input mee bij het samen waarmaken van de ambities. Onze uitgangspunten zijn op de eerste plaats het paardenwelzijn en daarnaast werken vanuit wetenschappelijke inzichten, gemengd met gevoel en ervaring. 

Samen zijn we TeamSV en in staat tot bijzondere dingen!

Sponsors & suppliers

RS2 Dressage
TRUST Equestrian
LeMieux
Celeris
KEP Italia
Equine Integration
JM fysio
Equivado
Huiskes
Door Danny
KVW Equestrian Photography
Miracle Dressage
Horseware
Plospan
Silvermoon
HBS accountants
Wiro Reclame
Sponsors & Suppliers
bottom of page